Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Coffeeshop Caza gesloten tijdens carnaval, rechter stemt in met burgemeestersverzoek

Coffeeshop Caza (Foto: Gijs Franken/Omroep Tilburg).

Coffeeshop Caza moet haar deuren weer sluiten nadat geconstateerd werd dat de winkel zich niet aan de regels heeft gehouden. Volgens de rechter mocht Caza weer open, maar alleen als er tussen 22.00 uur en 07.00 uur een beveiliger aanwezig was. Dat was niet het geval.

Daarom heeft burgemeester Theo Weterings verzocht om de shop tijdens carnaval toch weer te sluiten. De rechtbank in Breda ging hiermee akkoord. Daarmee kan volgens de burgemeester het gevaar op een nieuwe aanslag voor nu worden afgewend. “De Gasthuisring is vooral komend weekend een drukke doorgangsroute van en naar het centrum van Tilburg. De stad is dag en nacht vol met feestvierders en de politie en andere hulpdiensten hebben daar al hun handen vol aan”, aldus Weterings.

Onderzoek

De coffeeshop was eerder gesloten na een reeks van bedreigingen. Het politieonderzoek loopt nog en er is nog geen verdachte in beeld. Volgens de rechter hoefde de eigenaar de deuren, in afwachting van dat onderzoek, niet dicht te houden. Maar alleen als er een beveiliger werd ingezet.

De burgemeester sloot coffeeshop Caza al twee keer eerder, vanwege het gevaar voor buurtbewoners en voorbijgangers. Ondanks genomen maatregelen werd in december 2023 twee keer geprobeerd om een explosief tot ontploffing te brengen. Dit lukte allebei de keren niet.

De coffeeshop zal nu tot 14 februari gesloten zijn. Daarna mag de ondernemer in principe weer open, maar wel nog steeds onder dezelfde voorwaarde dat er, ook in de nacht, een beveiliger voor de deur staat.

LEES OOK:
Coffeeshop Caza mag weer open, burgemeester betreurt beslissing
Vijfde incident bij coffeeshop Caza in een jaar tijd, burgemeester wacht onderzoek af

Vanessa Spaanderman