Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Parkeren in Tilburg onduidelijk: ‘Het is erg verwarrend dat Tilburg als enige deze regels aanhoudt’

TILBURG – Het parkeerbeleid in Tilburg is niet voor iedereen even duidelijk. In bijna alle andere Nederlandse steden kan men gratis parkeren op feestdagen. In Tilburg is dit niet het geval. Dit riep vragen op bij CDA-raadslid Ton Gimbrère.

Afgelopen Koningsdag zijn, als het gaat om parkeren, in Tilburg een hoop boetes uitgedeeld. Bijna 400 bekeuringen van samen zo’n 25.000 euro zijn toen op de voorruit van auto’s in de binnenstad gelegd. Voor CDA-raadslid Ton Gimbrère was dit de druppel: “Het moet echt duidelijker kunnen.”

Tilburg is één van de weinige steden in Nederland waar je ook op feestdagen moet betalen om te parkeren. Toch is de gemeente niet van plan om het parkeerbeleid aan te passen, blijkt uit de antwoorden die het CDA-raadslid heeft ontvangen vanuit het college van B&W. Wel gaat de gemeente de regels duidelijker aangeven. Op de parkeerautomaten komt op feestdagen te staan dat er gewoon betaald moet worden. “Op de website van de gemeente stond het al aangegeven, maar daar kijk je niet naar als je je auto gaat parkeren,” aldus Gimbrère.

Frederique Huting