Hall of Fame opent langzaam de deuren: ‘we zijn open, maar nog niet helemaal’

De Hall of Fame zal in en rond Tilburg op verschillende plekken activiteiten organiseren. Het pand gaat grotendeels dicht, maar de Hall of Fame sluit niet.
De Hall of Fame in de Spoorzone | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

De verbouwing en renovatie van cultuurfabriek Hall Of Fame in Tilburg is bijna klaar. Het nieuwe skatepark is al toegankelijk voor publiek en de organisatie hoopt de concertzaal in december te openen.

De Hall of Fame had eigenlijk eerder open gemoeten, maar door vertraging in de verbouwing laat dat langer op zich wachten. “We zijn open, maar nog niet helemaal”, vertelde directeur Frederik Theuwis vrijdagmiddag in het live radioprogramma TilbuZz.

“Het werd soms wel vijftig graden in het skatepark.”

Toch kijkt Theuwis tevreden naar het hele proces. De verbouwing was hard nodig. “We zitten eindelijk in een pand dat niet meer lekt en gewoon gekoeld kan worden. Eerst werd het soms wel vijftig graden in het skatepark.”

In de concertzaal, het laatste deel van de verbouwing, is plaats voor honderd extra mensen. “Eerst konden we maximaal 250 bezoekers ontvangen, dat gaan we uitbreiden naar 350.” Over de programmering kan hij ook al iets kwijt. “We willen in de toekomst ruimte geven aan muziek die je in grotere poppodia mist. Er is nog steeds ruimte voor metal- en hiphopshows, maar we willen ons aanbod verder verbreden naar muziek en cultuur die je normaal in Nederland niet tegenkomt.”

“Iedereen die in Tilburg iets wil organiseren, kan van ons de sleutel krijgen.”

De cultuurfabriek wil meer worden dan muziekpodium en groeien in diversiteit. “Dat is een modewoord geworden, maar het begint heel praktisch. We hebben een plek, apparatuur en mensen tot iedereens beschikking. Iedereen in Tilburg die iets wil organiseren of een programma wil maken, kan van ons de sleutel krijgen.”

De officiële opening van de nieuwe Hall Of Fame zal in februari volgend jaar plaatsvinden.

Edita Saakian