GGD Hart voor Brabant wil gezondheid van Brabanders onderzoeken

TILBURG – GGD Hart voor Brabant is een groot onderzoek gestart naar de leefstijl en gezondheid van de Brabanders. Zo’n 95.000 inwoners van Brabant met de leeftijd 18 jaar en ouder hebben maandag 7 september een vragenlijst ontvangen.

De GGD Hart voor Brabant voert het onderzoek eens in de vier jaar uit. Deze vragen gaan onder andere over lichamelijke en psychische gezondheid, woonomgeving en leefgewoonte. Volgens de GGD is het belangrijk om deze vragen in te vullen, aangezien zij zo een beter beeld kunnen krijgen over de gezondheid van de inwoners. Daarnaast krijgt het instituut voor gezondheid kennis over hoe de gezondheid van de mensen is ten opzichte van vier jaar geleden.

De resultaten 

De GGD gezondheidsmeter 2020 wordt in heel Nederland gehouden. Zo kunnen alle afdelingen van de GGD in het land de resultaten van het onderzoek met elkaar vergelijken. Daarnaast gebruikt men de resultaten voor het lokale gezondheidsbeleid en het organiseren van diverse activiteiten om de gezondheid en het welzijn van de mensen te verbeteren.

Janneke Timmermans