Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg Ten Miles dit jaar als virtuele challenge

TILBURG – Dit jaar kon vanwege de coronacrisis de 33ste editie van de Tilburg Ten Miles niet georganiseerd worden zoals we normaal gewend zijn. Geen binnenstad vol met lopers en een bruisende Spoorzone als start- en finishlocatie, maar dit keer een virtuele editie van het jaarlijkse hardloopevenement.

Hardlopers kunnen meedoen aan de ‘Tilburg Ten Miles Challenge’. In hun eigen tijd en op hun eigen tempo kunnen de deelnemers de afstanden afleggen die ze normaal tijdens het evenement zouden lopen. Door hun prestaties in hun eigen hardloop-app bij te houden, kunnen de lopers op deze manier tussen 3 en 9 september toch een tijd neerzetten voor de aangepaste editie van dit jaar.

“De Tilburg Ten Miles staat ook bekend vanwege de enorme sfeer rondom het evenement”, vertelt Ten Miles-directeur Henk van Doremalen. “Stel dat we het toch hadden willen doen, dan hadden we de gewoon de vergunning niet gehad.”

Virtuele prijzen 

Bij een virtuele hardloopwedstrijd hoort ook een virtuele prijs. De organisatie heeft ervoor gekozen om mensen een digitale medaille te geven, die de lopers vervolgens kunnen delen op social media. Deelnemers die toch graag een echte medaille willen hebben, kunnen deze bestellen bij het evenement.  

Janneke Timmermans