Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Happy Together laat samenleven als bewegingskunst zien

In de voorstelling Happy Together staan vader, moeder, dochter en zoon Borgman samen op het toneel. Ze spelen een familie op zoek naar wie zij met elkaar kunnen zijn. Wie draagt wie? Kunnen ze intussen veranderen zonder elkaar los te laten?
Foto: Bart Grietens

TILBURG – Regisseur Espen Hjort maakte met het gezin Borgman een voorstelling vol fantasie over het familie-zijn en over hoe het samenleven vaak lijkt op een act in het circus. Op donderdag 17 september kun je in theater De Nieuwe Vorst tijdens Happy Together zien hoe je samen groeit en samengroeit.

In Happy Together staan vader, moeder, dochter en zoon samen op het toneel. Ze spelen een familie die op zoek is naar de manier waarop ze nou met elkaar willen leven. Momenten van ontmoeting en afscheid wisselen elkaar af in deze voorstelling vol humor over de act in het circus waar het samenleven in wezen vaak op lijkt. Wie draagt wie? Lukt het ze dan ook om te veranderen en om te groeien zonder elkaar los te laten? Van generatie op generatie is dit dus een verhaal dat steeds weer opnieuw wordt verteld. Want dat we met elkaar verbonden zijn is een gegeven waar je toch niet omheen kunt – toen, nu en in de toekomst.

Happy Together is een samenwerking tussen regisseur Espen Hjort, en performer en muzikant Mees Borgman. Eerder werkten ze onder meer al samen aan Goat Song en Casino Nonstop. Verbeelding, groei en verandering, en de herinnering van het lichaam is wat hen bij uitstek boeit.

Tedere gevoeligheden binnen een gezin – Theaterkrant

Happy Together doet zijn titel eer aan met een aaneenschakeling van poëtische, liefdevolle scènes rond samenzijn en verbondenheid – Trouw ★★★

Dit gezin staat samen op het toneel: heel heilzaam – Linda.nl

Iedere repetitie is dus een gezinsbijeenkomst – Cultuursnuiver

Op zoek naar wederzijdse afhankelijkheid – Espen Hjort en Mees Borgman – Sander Janssens

Kees-Luc Simons