Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeenten gaan Wmo-zorg samen inkopen

REGIO – Acht gemeenten in de regio Hart van Brabant kopen vanaf 1 januari 2019 samen de Wmo-zorg in. Op 14 december 2017 tekenden deze gemeenten hiertoe een bestuursakkoord. Binnen dit akkoord kunnen portefeuillehouders namens de colleges samen besluiten nemen over uitvoering van het inkooptraject.

De deelnemende gemeenten willen met deze regionale samenwerking bereiken dat inwoners die dat nodig hebben (circa 4.360) de beste zorg en ondersteuning krijgen, dichtbij en op maat en gericht op het vergroten van zelfredzaamheid.

“We vinden het belangrijk dat inwoners zelf de regie hebben over hun eigen leven en eigen huishouding in een financieel gezonde situatie. We willen dat de huiselijke relaties versterkt worden en het opgroei- en opvoedklimaat goed is en dat inwoners gestimuleerd worden om zo lang mogelijk mee te doen in de samenleving. Voor de ene inwoner betekent dat huishoudelijke hulp, voor een ander dat er dagbesteding is of hulp bij de zorg voor een ander. Door de manier waarop we de Wmo-begeleiding inkopen, willen we het mogelijk maken dat de ondersteuning en hulp die nodig zijn, geboden worden.”

In het voorjaar van 2018 gaat de aanbesteding van start in de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Tilburg.

Omroep Tilburg