Regio opent Centrum Seksueel Geweld

BREDA/TILBURG – Mensen in West- en Midden-Brabant die te maken hebben gehad met seksueel geweld, kunnen vanaf eind januari 2018 terecht bij het Centrum Seksueel Geweld (CSG) in Breda.

Het CSG is een samenwerkingsverband tussen gemeenten en instellingen in de regio’s West- en Midden-Brabant. Het bouwt voort op een bestaande samenwerking. De Veilig Thuisorganisaties coördineren deze aanpak en kennen een team seksueel geweld. Hierin worden gevallen van seksueel misbruik van kwetsbare doelgroepen besproken met zorg- en justitiepartners.

Daarnaast wordt door de partners in de bestaande samenwerkingsverbanden hulp geboden in zowel acute als niet-acute zaken. Hans Kokke, wethouder gemeente Tilburg: “Met het Centrum Seksueel Geweld wordt een belangrijke stap gezet in de brede aanpak van ernstig geweld in de acute fase.”

Het CSG komt in het Amphia Ziekenhuis en biedt acute, specialistische hulp aan slachtoffers van aanranding of verkrachting. In het CSG werkt een deskundig team met zowel medische, psychologische als forensische expertise.

Het is belangrijk dat slachtoffers zich melden binnen 7 dagen nadat het gebeurd is. Daarom is het Centrum Seksueel Geweld 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Het centrum is bereikbaar via het gratis nummer 0800-0188 en www.centrumseksueelgeweld.nl.

Omroep Tilburg