Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Gemeente denkt na over maatregelen na derde incident met vangrail Heuvel

TILBURG – Het stadsbestuur denkt na over verdere maatregelen als het gaat om de veiligheid op de cityring. Nadat er afgelopen weekend voor de derde keer een auto botste tegen de vangrail op de Heuvel, is gemeente in beraad over verbetering van de situatie.

In een korte periode zijn er nu meerdere ongelukken op de Heuvel gebeurd met automobilisten die op de vangrail botsen. Dit heeft bij de gemeente geleid tot vragen over verdere maatregelen op de cityring met betrekking tot deze vangrail. De afzetting is in het begin van de coronacrisis geplaatst om voetgangers meer ruimte te geven. Daarnaast was de gemeente al naar een manier aan het zoeken om het verkeer op de cityring te verminderen. De afzetting sloot daar als experiment goed bij aan. Wat de gemeente precies gaat doen aan de situatie is verder nog niet bekend.

Vragen aan de gemeente

De VVD Tilburg heeft meerdere vragen gesteld aan de gemeente over de veiligheid van deze afzetting. De partij laat weten dat het ‘experiment’ de veiligheid niet ten goede komt en wil dat de gemeente er onmiddellijk mee stopt. Zo stelt raadslid Freek Reffeltrath de vragen: ‘’Is het college nog steeds van mening dat de verkeerssituatie op de cityring veilig is?’’ en ‘’Hoe verklaart het college dat inmiddels drie (!) automobilisten op dezelfde wijze op de stalen ‘vangrail’ zijn beland?’’

Janneke Timmermans