Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dick van den Toorn geeft een prachtig inkijkje in ‘De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch’

Op bevlogen wijze vertelt Dick van den Toorn in de huid van Boudewijn Büch over zijn schooltijd, zijn schrijverschap, zijn verzameldrift, zijn reizen en zijn liefde voor kunst. En literatuur en popmuziek kunnen dan natuurlijk ook niet ontbreken.
Dick van den Toorn | Foto: Anne van Zantwijk

TILBURG – Zeventien jaar na zijn dood keert de spraakmakende schrijver en tv-presentator Boudewijn Büch terug naar zijn voormalige middelbare school: het Bonaventuracollege in Leiden. Op woensdag 14 oktober is het live mee te maken in de schouwburg van Theaters Tilburg.

Hij vertelt over zijn ‘helse’ schooltijd, zijn schrijverschap, zijn onstilbare verzameldrift, zijn vele reizen en zijn liefde voor kunst. En literatuur en popmuziek kunnen dan natuurlijk ook niet ontbreken. Acteur Dick van den Toorn brengt het met een bezieling die zo typisch Boudewijn Büch was.

Zijn leven is één grote aaneenschakeling van onvoorstelbare verhalen, die te mooi lijken om waar te zijn. De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch toont in het bijzonder een gevoelige man, een gekwelde kunstenaar. Maar die man blijkt intussen uit angst voor het echte leven verstrikt te zijn geraakt in z’n eigen verzinsels.

Als Boudewijn Büch maakt Dick van den Toorn indruk met ontwapenend en ingetogen spel. – NRC

De regie is in handen van Gerardjan Rijnders.

Kees-Luc Simons