Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Verplicht mondkapje dragen in openbare ruimtes van gemeente Tilburg

TILBURG – In alle openbare locaties van de gemeente Tilburg is het dragen van een mondkapje voor bezoekers verplicht. Dit is ingegaan na het dringende advies dat de overheid op 2 oktober gaf om in openbare ruimtes mondkapjes te dragen.

Onder de openbare locaties van de gemeente waar je een mondkapje moet gaan dragen vallen de stadswinkels en de balie Werk en Inkomen. En ook de balie van Team Schuldhulpverlening en openbare ruimtes in de sporthallen en zwembaden vallen daaronder. Maar de gemeente mag toch ook uitzonderingen maken. Met name voor mensen die om medische redenen of andere beperkingen niet in staat zijn om een mondkapje te dragen. Het advies over de mondkapjes in openbare ruimtes vanuit de overheid geldt vanaf 13 jaar oud. Tijdens het sporten in de openbare ruimtes is het echter niet nodig om een mondkapje te dragen.

Volgens de site van de Rijksoverheid betekent mondkapjes dragen niet dat er geen anderhalve meter afstand meer hoeft gehouden te worden. Ook zegt de Rijksoverheid: ‘Als iedereen een mondkapje draagt, kunnen niet-medische mondkapjes een beperkte bijdragen leveren aan het beperken van de verspreiding. Het beschermt vooral de ander. En zo beschermen we elkaar.’

Malou den Ouden