FvD vindt verkeerssituatie op de Spoorlaan onduidelijk: “Er moet iets veranderen”

De Tilburgse binnenstad maakt een flinke verandering door. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers en ook vergroening vindt de gemeente belangrijk. Het nadeel is dat er tijdens de werkzaamheden onduidelijke verkeersituaties ontstaan. Fietsers en voetgangers moeten meerdere keren oversteken en lopen en fietsen in tegengestelde richting. Zo ook aan de Spoorlaan, waar het voetpad en fietspad ook nog eens op elkaar lijken.

Soms kan het dan mis gaan, zoals afgelopen maart. Een fietsster raakte zwaargewond na een botsing met een scooter. Er kwamen twee ambulances en een traumahelikopter voor het slachtoffer. Op social media klaagden veel mensen over de onduidelijke verkeerssituatie. Pim Kooke van Forum voor Democratie (FvD) ziet dat ook. Hij stelde daarover vragen aan het college. “Eigenlijk is de noodklok al geluid. Er is een heftig ongeluk gebeurd en dus moet er iets veranderen.”

Niet verplicht rood
Over het algemeen zijn fietspaden in Nederland rood, maar het is niet verplicht, weet ook Kooke. “Een fietspad mag gewoon dezelfde kleur hebben als het voetpad. Ik denk dat het in dit geval wel goed is om daar nog eens naar te kijken, want het gaat niet zomaar mis.”

Hoe het dan wel moet, weet Kooke ook niet precies. “Misschien door middel van pictogrammen, waarmee de rijrichting wordt aangegeven. Dat zou al wel iets kunnen doen. Het is dan misschien geen permanente oplossing, maar het zou iets kunnen schelen.”

Aandacht in de raad
De fractievoorzitter van FvD Tilburg hoopt vooral dat andere partijen ook inzien dat er iets moet gebeuren. Daarom kaart hij de situatie aan bij het college. “Het is belangrijk dat erover gesproken wordt in de gemeenteraad”, vindt hij.

Pieter Soethout