Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Evelien Kostermans volgt Esmah Lahlah op als wethouder

Evelien Kostermans is de nieuwe wethouder (foto: Content by Rens)

GroenLinks Tilburg maakt bekend dat fractievoorzitter Evelien Kostermans de nieuwe wethouder in het Tilburgse college wordt. Ze volgt Esmah Lahlah op die na de verkiezingen naar de Tweede Kamer vertrekt.

Wethouder Lahlah geeft aan het wethouderschap met alle vertrouwen aan de fractievoorzitter over te dragen. “Evelien is voor mij en onze partij mijn logische opvolger in het college”, stelt Lahlah. “Ik ben dan ook enorm blij dat ze volmondig ‘ja’ zegt tegen deze uitdaging.” De nummer twee op de lijst van PvdA-GroenLinks omschrijft Kostermans als fijn, loyaal en betrokken. “Ze gaat voor zowel de inhoud als de relatie en ademt alles waar onze partij voor staat.”

Grote verantwoordelijkheid
Kostermans wil de koers die GroenLinks Tilburg in het college heeft ingezet voortzetten. “Ik weet als geen ander hoe het akkoord ‘Meer voor Elkaar’ is bedoeld, want ik heb de onderhandelingen samen met Esmah gedaan.” De huidige fractievoorzitter heeft genoeg plannen. “Ik zie mooie kansen om belangrijke thema’s als bestaanszekerheid en het versterken van de sociale basis en voorzieningen verder te brengen en ook te koppelen aan vergroening en verduurzaming van de eigen woonomgeving.”

De nieuwe wethouder neemt bijna alle portefeuilles van Esmah Lahlah over. Ook zet ze zich in voor het thema groen, water en de stad en natuur- en landschapsontwikkeling. Wethouder Rik Grashoff neemt de thema’s onderwijs en arbeidsparticipatie over.

Verschuivingen binnen partij
Doordat Kostermans naar het college verhuist, komt haar plaats als fractievoorzitter vrij. Die taak zal worden overgenomen door René Spieringhs. Hierdoor komt er ook een positie als raadslid vrij, die wordt ingevuld door Ron Cremers.

LEES OOK:
‘Wethouder Esmah Lahlah nummer twee op lijst GroenLinks-PvdA’
Esmah Lahlah reageert op bekendmaking nummer twee positie: ‘Tilburg, je bent voor altijd in mijn hart’

Pieter Soethout