Eerste zorgpersoneel is ingeënt tegen het coronavirus

TILBURG – Woensdagochtend werd Sanna Elkadiri als allereerste persoon van Nederland ingeënt tegen het coronavirus. Dat gebeurde in Veghel. Ook in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kreeg personeel het coronavaccin toegediend.

Sanne Elkadiri werkt in een verpleeghuis in Boxtel. Ze hoopt dat veel mensen zich zullen laten vaccineren. Volgens haar deed de prik totaal geen pijn en voelt ze zich hartstikke goed nadat ze is ingeënt.

Ook voor Sabine Wittens, arts op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, verliep de prik pijnloos. Ze heeft niet getwijfeld om de prik te nemen, ze heeft zich van tevoren goed ingelezen over het vaccin. “Het is belangrijk dat je goed geïnformeerd wordt voordat je ergens toestemming voor geeft. De onderzoeken zijn goed te lezen, de uitslagen zijn goed te lezen.” Volgens de arts zijn er veel blogs waar goede uitleg te vinden is over de risico’s van het nemen van het vaccin. Volgens haar zijn de voordelen zoveel groter ten opzichte van de risico’s voor de toekomst.

Malou den Ouden