Belangrijk aanknooppunt is gevonden bij aanslagen Poolse supermarkten

In de nacht van 3 op 4 januari is de Poolse supermarkt Warszawa XL getroffen door een aanslag. De fractie van Lokaal Tilburg maakt zich zorgen om de veiligheid rond zulke supermarkten en stelt daarom vragen over dit onderwerp in het Vragenhalfuurtje van de gemeenteraad.
Aanslag Poolse supermarkt Warszawa XL | Foto: Omroep Tilburg

TILBURG – Bij het programma Opsporing Verzocht laat de politie weten dat er op verschillende locaties van de aanslagen eenzelfde soort jerrycans aangetroffen is. Mogelijk ook in de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg. De politie ziet een sterke overeenkomst tussen de aanslagen en gaat uit van één groep daders.

Het zou gaan om gele jerrycans die bij Shell-tankstations verkrijgbaar zijn. De vondst van de resten van zulke vaten is aanleiding voor de politie om ervan uit te gaan dat het om dezelfde groep daders gaat. Of er specifiek zulke resten zijn gevonden in de Poolse supermarkt Warszawa XL aan het Paletplein in Tilburg is nog onbekend.

Ooggetuigen

De politie laat weten dat de jerrycans voor de aanslagen mogelijk nog zijn gevuld bij een Shell-tankstation. Het zou opgevallen kunnen zijn als iemand met een gevulde gele jerrycan op straat heeft gelopen. Daarom roept de politie getuigen op om zich te melden.

Janneke Timmermans