Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wie maakt vakantiebestemming Tilburg onweerstaanbaar en wordt Stadsfotograaf 2021?

Aspirant-Stadsfotografen uit Tilburg krijgen tot en met 3 december de tijd om hun foto op hun eigen Instagram-kanaal te publiceren met een korte uitleg. De titel ‘Stadsfotograaf’ kent ook verplichtingen. Zo moet de winnaar in 2021 elke maand een foto aanleveren rond een bepaald thema.
Foto: Hans van Dongen, Stadsfotograaf Tilburg 2020

TILBURG – Citymarketing Tilburg is op zoek naar een vierde stadsfotograaf. De organisatie roept daarom gedreven Instagrammers, amateurs én professionals uit de stad op om hun creativiteit de vrije loop te laten rond het thema ‘Tilburg vakantiestad’.

Fotografen die de titel ‘Stadsfotograaf’ in de wacht willen slepen krijgen nog tot en met 3 december de tijd om hun foto op hun eigen kanaal op Instagram te plaatsen met een korte uitleg bij de foto. Deelnemen kan alleen door Ticket to Tilburg in het bericht te taggen (@tickettotilburg) en de hashtag #stadsfotograaftilburg2021 te gebruiken.

De winnaar wordt op vrijdag 11 december bekendgemaakt in de LocHal. Daar zijn op dat moment de foto’s van de dertien finalisten al te zien in een expositie. De foto van de winnaar zit daar dus ook bij, en die is goed voor een prijs van €1000,-. De foto zal ook nog te zien zijn in de campagne van Ticket to Tilburg die in januari van start gaat.

De titel ‘Stadsfotograaf’ kent verplichtingen. Zo levert de winnaar in 2021 elke maand een foto aan rond een vooraf bepaald thema. Deze foto’s kunnen dan online rekenen op flink wat zichtbaarheid op de kanalen van Ticket to Tilburg.

Trots voor de stad

De eerste oproep, drie jaar geleden, leidde tot de aanstelling van Evi de Werd als stadsfotograaf in 2018. In 2019 nam Chris Oomes het stokje van haar over en in het jaar dat we haast al weer achter de rug hebben viel de eer te beurt aan Hans van Dongen. Van Dongen kijkt terug op die tijd: “Ondanks het coronavirus heb ik een bijzonder jaar gehad als stadsfotograaf. Er was natuurlijk veel dicht en afgelast, maar met wat creativiteit heb ik er toch een positieve draai aan kunnen geven. Dat maakte het dan toch weer leuk.”

Tilburg vakantiestad

Citymarketeer Sanne Leenders: “Tilburg is voor ons altijd al een vakantiestad geweest. We zien dat steeds meer mensen het zo ook ervaren. Mooie foto’s verschijnen voortdurend op social media. We zijn daarom ook benieuwd hoe de toekomstige stadsfotograaf van 2021 Tilburg als vakantiestad kan vastleggen. Laten we met zijn allen de trots etaleren.”

Jury

‘Stadsfotograaf’ is een eretitel die elk jaar dan ook veel gehoor krijgt. Een jury beoordeelt alle foto’s. Het gaat hier om een vierkoppige jury die bestaat uit stadsfotograaf Hans van Dongen, die nu dus afscheid neemt, en Camiel Donders (fotograaf RAWCATmedia). En niet in de laatste plaats ook uit Jan van Eijndhoven (fotograaf BD) en Ben Smit (Citymarketing Tilburg).

Kees-Luc Simons