Drugsbus in Goirle trekt de aandacht van de bewoners

Bron: politie

Een door de politie geplaatste lokbus heeft veel aandacht getrokken in Goirle. De bus werd op meerdere plaatsen geparkeerd. In totaal werd er negen keer melding gedaan van een ‘verdachte’ bus.

Dat was ook precies de bedoeling van de politie. Ze wilde ervoor zorgen dat mensen scherp blijven en melding maken bij verdachte situaties. De oude, vieze witte bestelbus stond vol met blauwe vaten die vaak in verband kunnen worden gebracht met synthetische drugs. In de lokbus waren de vaten uiteraard leeg. “Het drugsafval dat bij het maken van de drugs overblijft, wil je niet in je woonwijk hebben”, aldus de politie. Daarom is het belangrijk dat mensen bereid zijn om een melding te maken om zo veel mogelijk schade te voorkomen.

Geen meldingen in het buitengebied
De bus is op verschillende plekken in Goirle geparkeerd. Het valt volgens de politie op dat er veel meldingen zijn gemaakt, maar dat er geen meldingen gemaakt zijn in het buitengebied. Wel werd er melding gedaan bij ’t Hoefke, Hoge Wal, Abcovenseweg, Koningsschild en de Venneweg. Bijna de helft van alle meldingen kwam van hondenbezitters en ook werd er over de bus gesproken in verschillende buurtapps.

Tot slot wil de politie ook nog waarschuwen. Wanneer je een dumping van drugsafval ziet, is het verstandig om niets aan te raken. Daarnaast is het belangrijk om direct de politie te bellen. Ook minimaal 25 meter afstand houden is van belang. Als er brand is, wordt aangeraden minimaal 100 meter afstand te houden. De politie kan worden geholpen door het maken van foto’s, noteren van nummerborden en het onthouden van de vervoersmiddelen en personen.

Pieter Soethout