Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man wil woning van zijn ex niet verlaten, arrestatieteam neemt hem mee

TILBURG - Politiemensen hielden in de nacht van woensdag op donderdag rond 00:10 uur een 43-jarige man aan voor een poging tot beroving. Enkele minuten eerder probeerde hij op het Burgemeester Stekelenburgplein een vrouw te beroven. De man zit vast.
Foto: Politie

De politie heeft een 50-jarige Tilburger aangehouden voor huisvredebreuk. De man had zich in de woning van zijn ex-vrouw verschanst en weigerde deze te verlaten. Uiteindelijk was er een arrestatieteam voor nodig om de man mee te nemen.

De verdachte werd eerder op de dag al aangehouden, omdat hij flink wat overlast had veroorzaakt in winkelcentrum Heyhoef. Hij liep daar schreeuwend rond en weigerde uit zichzelf weg te gaan. Daarbij riep hij allerlei dreigende taal. Hij werd rond 22:30 uur vrijgelaten en is daarna naar de woning van zijn ex-vrouw gegaan, waar hij zonder toestemming naar binnen ging.

Keukenmes
De politie kreeg ongeveer drie kwartier later een melding dat de man weigerde de woning van zijn ex te verlaten. Hij stond beneden en de bewoonster hing uit het raam op de eerste verdieping. De politie had een onderhandelaar ingezet om hem vrijwillig naar buiten te krijgen. Toen duidelijk werd dat dit niet ging lukken en dat de man met een keukenmes in zijn handen stond, heeft de politie een arrestatieteam ingezet. De verdachte is door hen aangehouden en zit op dit moment vast.

Pieter Soethout