Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Drie tieners opgepakt voor twee straatroven

Twee jongens zijn ingesloten op verdenking van zware mishandeling die plaatsvond aan de Spoordijk, en worden woensdag gehoord. Maar de politie is nog op zoek naar een derde verdachte.
Foto: politie

Drie tieners uit Deurne en Tilburg zijn dinsdagochtend aangehouden op de Statenlaan in Tilburg. Ze worden verdacht van twee straatroven op maandagnacht in het centrum van Tilburg. Bij de berovingen zijn geen gewonden gevallen maar wel spullen buit gemaakt.

De eerste melding van een straatroof kreeg de politie rond 04.45 uur binnen. Op de Heuvel werd een 20-jarig slachtoffer met een mes bedreigd en gedwongen zijn spullen af te geven. De daders vluchtten snel weg richting de Schouwburgring.

Signalement
De tweede melding kwam diezelfde nacht rond 05.00 uur vanaf de Paleisring. Daar was een 42-jarige man uit Tilburg overvallen. Het slachtoffer heeft direct de politie ingeschakeld en het signalement van de daders doorgegeven.

De signalementen van de twee slachtoffers kwamen zo sterk overeen, dat de politie de verdachten dinsdagochtend kon aanhouden. Tijdens het fouilleren zijn er verschillende spullen gevonden die gelinkt kunnen worden aan de berovingen. De verdachten zijn naar het bureau meegenomen voor verhoor en verder onderzoek.  

Fabrice Leclaire