Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Drie aanhoudingen voor vuurwapenhandel via Telegram

De politie heeft in een woning aan de Ringbaan-Oost een man en een meisje aangehouden op verdenking van bezit en gebruik van vuurwapens.

De politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van vuurwapenhandel via de berichtendienst Telegram. Twee verdachten komen uit Tilburg en zijn broers van elkaar. De ander is een 53-jarige Nederlander die in België woont, meldt het Openbaar Ministerie.

De zaak kwam aan het rollen nadat bleek dat er online wapens en munitie werden aangeboden. De politie startte een onderzoek en deed zich voor als geïnteresseerde kopers.

Agenten kochten op deze manier omgebouwde alarmpistolen inclusief munitie. De wapens werden aangekocht op 14 juli op een parkeerplaats in Tilburg en op 28 juli in Goirle, weer op een parkeerplaats.

Opgepakt
De Tilburgse broers werden kort na de verkoop opgepakt in hun woonplaats. De 53-jarige medeverdachte werd ook snel aangehouden. Dat gebeurde in zijn woning in de Belgische gemeente Ravels, een paar kilometer onder Tilburg.

Het OM zegt de zaak hoog op te nemen. “Zeker omdat het drietal met hun handel een onmisbare bijdrage levert aan het vuurwapengeweld in ons land.” De twee broers uit Tilburg zitten nog vast en moeten op 1 november voor het eerst voor de rechter komen.

Collin Beijk