Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Man (58) lag drie weken dood in zijn huis: ‘Er kwamen nooit vrienden langs’

De verzegelde deur van het appartement (foto: Omroep Brabant).

Niemand in de Borculolaan in Tilburg had door dat ze hun 58-jarige buurman al even niet meer gezien hadden. Pas toen het begon te stinken, sloegen de directe buren alarm. Hun buurman bleek al weken dood op bed te liggen. “Hij had geen contact met familieleden en er kwamen ook nooit vrienden langs.”

Onrust in de Borculolaan, dinsdag. “Ik woon een paar huizen verderop en werd door de directe buren van de man benaderd”, vertelt Maurice Bakker aan Omroep Brabant. “Ze waren in paniek. Het stonk, een geur waar je onwel van wordt. In het verleden heb ik voor een uitvaartcentrum gewerkt, dus daarom riepen ze mij.”

Hoewel de directe buren amper contact hadden met de overleden buurman, hadden ze wel een sleutel voor noodgevallen, vertelt Bakker. “Toen ze de deur openmaakten, herkende ik de geur meteen. Ik heb ze 112 laten bellen en ben naar binnen gegaan. De buurman lag boven op bed. Een natuurlijke dood, zei de opgeroepen arts.”

“Zijn lichaam was al in verre staat van ontbinding.”

Drie weken geleden was de buurman door buurtbewoners voor het laatst gezien. “Toen ik hier 12 jaar geleden kwam wonen, woonde hij er al. Hij had met niemand contact, hooguit een ‘hallo’. Er kwam niemand langs, behalve de bezorger van de supermarkt. Zijn lichaam was al in verre staat van ontbinding.”

De politie bevestigt desgevraagd dat er een dode is gevonden in een woning aan de Borculolaan in Tilburg. Volgens een woordvoerder lag de man daar inderdaad al enige tijd voordat hij werd gevonden.

Foto: Omroep Brabant

Omroep Brabant