Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dit is er in Kruikenstad te doen tijdens Elf-Elf

(foto: Carnavalsstichting Tilburg).

Het is eindelijk weer zover: komende vrijdag hijsen kruiken en kruikinnen zichzelf weer in hun favoriete carnavalspak en kleurt Tilburg groen-oranje. De traditionele start is vanaf 15.30 uur op de Heuvel.

De Tilburgse carnavalsstichting laat weten dat er geen toegangsbewijs nodig is; iedereen kan het evenement gratis bijwonen. Zoals altijd staat Elf-Elf vooral in het teken van de bekendmaking van de Prins van Kruikenstad. Dit begint om 19.00 uur.

Bingo
Verder zijn er leuke prijzen te winnen tijdens de muzikale bingo. Vanaf 16.11 start de bingo onder muzikale begeleiding van Tommy Santo. Je moet je van tevoren wel even aanmelden als je mee wilt doen.

Elf-elf is geen feest zonder muzikale optredens. Tot 23.11 uur kan Tilburg genieten van Johnny Purple, Gullie, Bennie Bekend en Alaafterparty. Daarna gaat het feest door op de Heuvel tot 01.00 uur.

Verbroederingslied
Tijdens Elf-elf wordt het nieuwe verbroederingslied ‘Kruiken voor Kruiken’ gepresenteerd. De tekst zal voor iedereen te zien zijn en kan dus uit volle borst mee worden geblèrd.

In 2020 kon de start van het carnavalseizoen op 11 november niet als vanouds gevierd worden. Er werd toen zelfs geen prins gekozen. Vorig jaar ging het feest wel door ondanks de aangescherpte coronamaatregelen.

LEES OOK:
Tilburgse carnavalsartiesten brengen tijdens Elf-Elf lied uit

Edita Saakian