Tilburgse carnavalsartiesten brengen tijdens Elf-Elf lied uit

De start van het nieuwe carnavalsseizoen in Kruikenstad begint goed: op Elf-Elf brengen Tilburgse carnavalsartiesten samen een verbroederingslied uit. Onder andere Alaafterparty, Benno van Vught, Johnny Purple en Ferry van der Zaande zijn op de plaat te horen.

Tijdens carnaval in coronatijd besefte Tilburger Tommy Schollen, bekend van Bennie Bekend, dat Tilburg toe was aan een verbroederingslied. “Ik treed hier en daar op tijdens carnaval met Bennie Bekend en bedacht me ineens dat het leuk zou zijn om een lied uit te brengen met Tilburgse collega-artiesten”, vertelt hij.

Wij zijn samen groen-oranje
Het was een enorm project, zo zegt Tommy. Het nummer is door en door groen-oranje, want niet alleen hoor je Tilburgse zangers, ook de instrumenten zijn opgenomen door Tilburgse muzikanten. “Iedere artiest heeft tijdens corona de teksten of instrumenten opgenomen. Het nummer is geproduceerd door Ramon Schoones en gecomponeerd door Ron Antens. Steven van Gils heeft de tekst geschreven.”

Het nummer heet ‘Wij zijn samen groen-oranje’ en Tommy hoopt dan ook dat iedereen komend carnaval het liedje meezingt. “De belangrijkste boodschap van het nummer is dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent, arm over arm, zingen we het nummer samen.”

Elf-Elf als vanouds
Vrijdag 11 november 2022 viert Kruikenstad het Elf-elf feest weer als vanouds. De traditionele start van carnaval in Kruikenstad vindt dit jaar plaats op de Heuvel. Vanaf 15:30 uur kleurt het plein groen-oranje. Er is geen toegangsbewijs nodig, dus iedereen kan het evenement gratis bijwonen.

De artiesten gaan het nummer voor het eerst presenteren tijdens Elf-Elf na de presentatie van de prins op de Heuvel.

Edita Saakian