Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Dit is de nieuwe Prins van Kruikenstad

Prins Knet d'n Irste wordt wederom Prins van Kruikenstad

Kenneth Verhoeven, ook wel bekend als Prins Knet d’n Irste, is voor de tweede keer benoemd tot Prins van Kruikenstad. Door persoonlijke omstandigheden en de coronapandemie zitten er wel twee jaar tussen zijn twee termijnen.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de Elfde van de Elfde; de opening van het carnavalsseizoen. Tilburg ging weer massaal de straten op en de ene na de andere carnavalskraker was te horen van de Heuvel tot het Piusplein. Bijna de gehele binnenstad kleurde groen-oranje.

Kwosse Begosse
Het motto van carnaval in Kruikenstad luidt: ‘Kwosse Begosse’, wat simpelweg betekent: “Ik wou dat we weer begonnen”. Vorig jaar kon carnaval voor het eerst sinds corona weer gevierd worden en in 2023 lijkt dat wederom het geval. De Prins van Kruikenstad kan haast niet wachten: “Het groen-oranje gevoel in de stad is gelukkig nooit weggeweest. Ik kijk er enorm naar uit om, samen met mijn gevolg en alle kruiken en kruikinnen, een volwaardig carnaval te vieren met alles erop en eraan.”

De afgelopen jaren zijn op z’n minst bijzonder te noemen. Carnaval werd niet gevierd in 2021 door de toen geldende coronamaatregelen. Het jaar daarop kon Prins Knet d’n Irste door persoonlijke omstandigheden zijn ambt als Prins van Kruikenstad niet uitvoeren.

Tijdens de Elfde van de Elfde werd ook een nieuw carnavalslied uitgebracht door onder andere Ferry van der Zaande en Benno van Vugt.

LEES OOK: Tilburgse carnavalsartiesten brengen tijdens Elf-Elf lied uit

Pieter Soethout