Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jongens bedreigd en beroofd van telefoons door drietal op scooters

Politie Tilburg zoekt getuigen van schietincident

Twee jongens zijn zondagavond beroofd van hun telefoons en muziekboxen bij de Heyhoefpromenade. Ze zaten daar op een bankje toen een drietal jongens op scooters kwamen aangereden. De politie is op zoek naar getuigen.

De slachtoffers zaten rond 22.15 uur op een bankje bij het winkelcentrum. Het drietal bedreigde de jongens en konden zo hun spullen buitmaken. Een van de daders vertelde de jongens dat hij ze neer zou schieten als ze de spullen niet gaven.

Signalement
Eén van de daders reed op een matzwarte scooter en de andere twee daders zaten op een glimmende zwarte scooter . Ze reden met de buit weg richting de Hillegomlaan. De politie is op zoek naar getuigen en heeft de volgende signalementen vrijgegeven:

De jongen op de matzwarte scooter zou ongeveer 17 of 18 jaar oud zijn, 1 meter 80 lang zijn en zou een smal postuur hebben. Hij heeft een getinte huidskleur en een zwarte snor. Hij had die avond een lichtblauwe helm op en een donkerblauwe jas aan van het merk Parajumpers. Verder had hij een blauwe spijkerbroek aan, zwarte schoenen en droeg hij handschoenen met softshell materiaal.

De bestuurder van de zwart glimmende scooter was een jongen van ongeveer 19 of 20 jaar oud. Hij heeft een getinte huidskleur en ook een smal postuur. Hij droeg die avond een zwarte jas. Zijn bijrijder wordt ook 18 a 19 jaar oud geschat en had een donker getinte huidskleur. Hij was tussen de 170 of 180 centimeter lang en was fors gebouwd. Hij had een capuchon op, een zwarte jas tot zijn middel aan en hij droeg een zwarte trainingsbroek.

Edita Saakian