De Tricolores tegen de Sterrendagers: ‘’De rug rechten en er staan’’

(Foto: Willem II)

De Tricolores kunnen zich na een onrustige week opmaken voor een nieuwe start. De Tilburgers nemen het vanavond op tegen MVV uit Maastricht. Willem II staat vanavond onder leiding van Peter van den Berg die het roer overneemt van de maandag ontslagen oefenmeester Robbemond.

Van den Berg is niet van plan om flink te sleutelen aan de opstelling. ‘’Na zo’n bewogen week heeft het geen zin om in twee dagen tijd grote veranderingen toe te passen. Het gaat om bepaalde accenten.’’ Een houvast voor Willem II is het feit dat sinds 1991 de uitploeg niet meer gewonnen heeft in dit onderlinge duel.

Onrustige periode
En gewonnen zal er moeten worden, wil de club uit deze moeilijke periode komen. Na de pijnlijke nederlaag in de derby, uitten supporters op sociale media en via meerdere spandoeken bij het stadion hun onvrede over het huidige beleid van de club. Dit resulteerde in het ontslag van coach Reinier Robbemond en het vertrek van technisch directeur Teun Jacobs.

Het supporterscollectief heeft via een statement alle supporters opgeroepen om vanavond achter de ploeg te gaan staan. Hier hoopt Peter van den Berg ook op. ‘’We moeten door en er staat een belangrijke wedstrijd op het programma. De rug rechten en er staan, daar gaan we voor. Het mooiste wat er is, is als onze supporters dan ook nog eens achter ons staan.’’

Doodeman
De oefenmeester kan vanavond gebruik maken van Nick Doodeman. ‘’Na een hele zware blessure is Nick eindelijk terug bij de groep. Dit is hartstikke mooi en dit heeft hij dik verdiend na een zware en lange revalidatie.’’

De aftrap in het Koning Willem II stadion is vanavond om 21:00 uur.

Fabrice Leclaire