Omroep Tilburg en Langstraat Media krijgen er extra journalisten bij

Foto: Pixabay

Lokale media Omroep Tilburg en Langstraat Media krijgen van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek extra geld om journalisten aan te nemen. Ze hebben gezamenlijk een subsidieaanvraag ingediend. Die aanvraag is gehonoreerd.

Bij de vorige aanvraag ronde viel Omroep Tilburg buiten de boot. Deze ronde besloot de omroep de handen ineen te slaan met Langstraat Media, de lokale omroep van Waalwijk, Loon Op Zand en Dongen. De omroepen kunnen rekenen op 250.000 euro voor het aannemen van journalisten.

Streekomroepvorming
Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek besloot deze aanvraag te openen voor alle lokale media die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken om te professionaliseren. Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media is van plan om de 230 lokale omroepen samen te voegen tot zo’n 80 streekomroepen. Deze financiële impuls helpt lokale omroepen die professionaliseringsslag te maken.

De vorming van streekomroepen kan veel voordelen opleveren. Volgens de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) zorgt die samenwerking ervoor dat lokale omroepen voor meerdere gemeenten het media-aanbod kunnen verzorgen. Daardoor wordt de journalistieke kwaliteit en financiële armslag versterkt.

Edita Saakian