Carnavalstroostlied: artiesten brengen het ‘gère’ samen uit op Elf-Elf

Op carnavalsmaandag hebben Kruiken en Kruikinnen de kans om thuis mee te zingen met de ‘Kruiken Thuis Sing Alone’, die dan online te zien is.
Aan Kruikenstad in Koor was in 2020 ook ‘offline’ mee te doen | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Op 11 november, ook wel Elf-Elf genoemd, wordt een carnavalstroostlied uitgebracht. 25 carnavalsartiesten – zoals Veul Gère, Sjpringlaevend en Ferry van de Zaande – maakten dit nummer samen.

De welbekende Tilburgse artiesten van Veul Gère hadden het feestelijke idee om een carnavalstroostlied te maken tijdens de coronacrisis. Eerder werd namelijk bekend gemaakt dat door de coronapandemie carnaval 2021 en daarmee ook Elf-Elf niet door konden gaan. Dus geen carnavalsoptochten, polonaises of volle kroegen dit jaar met carnaval. De groep met de gezamenlijke artiestennaam ‘Niet altijd rozengeur’ brengt het troostlied op 11 november uit. Het is bedoeld om mensen in deze feestloze coronatijden steun te bieden. De carnavalsvereniging Veul Gère heeft in samenwerking met Omroep Brabant 25 carnavalsartiesten bij elkaar verzameld die meezingen in het nummer. Hier werken onder meer artiesten als Lamme Frans, de Deurzakkers, Vieze Jack, Niek & Danny, Sjpringlaevend en Ferry van de Zaande aan mee. 

De samenwerking tussen de artiesten en Omroep Brabant is dan ook geen toeval. Omroep Brabant laat weten altijd erg verbonden te zijn met carnaval. Zo zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra: “We voelen allemaal het verdriet van het feest dat komend jaar niet zal zijn en waar we allemaal zo op hadden gehoopt. Maar bij Omroep Brabant zit carnaval diep in het hart. En dat krijg je er nooit uit.”

Goed doel

Met het troostlied willen de artiesten onder de naam ‘Niet altijd rozengeur’ de mensen toch nog even laten genieten van het gevoel van carnaval. Carnaval is een feest van plezier en alle zorgen om je heen vergeten. De winst van het gezamenlijke nummer gaat dan ook naar Stichting Muziekids. Deze stichting wil het verblijf in ziekenhuizen voor kinderen door muziek wat leuker maken. Zo zit er ook een Guus Meeuwis Muziekids studio in het ETZ in Tilburg.

Janneke Timmermans