Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Brandgevaarlijke kwekerijen ontdekt in Tilburg en Goirle

De politie heeft drie hennepkwekerijen geruimd. Volgens de politie was er bij alle drie de hennepkwekerijen sprake van een brandgevaarlijke situatie als gevolg van hoe de apparatuur was aangesloten.
Archieffoto Omroep Tilburg

TILBURG/GOIRLE – De politie heeft donderdag 9 juli in Tilburg twee hennepkwekerijen geruimd. Op beide adressen was al geoogst. Ook in Goirle is een plantage ontmanteld. In totaal ging het om ruim 1300 planten.

Volgens de politie was er bij alle drie de kwekerijen sprake van een brandgevaarlijke situatie als gevolg van hoe de apparatuur was aangesloten. Ook was er bij alle drie sprake van diefstal van stroom.

In een woning aan de Dolomietenlaan in de wijk Groenewoud in Tilburg is de politie eerst gestuit op een kwekerij die kort daarvoor was ingericht en waar al was geoogst. Hier hadden 188 planten gestaan. Alle apparatuur is vernietigd.

Ook in de Ellingtonlaan in De Quirijnstok is een ingerichte plantage ontdekt waar kort geleden al was geoogst. Hier hadden in twee slaapkamers en op zolder in totaal 440 planten gestaan. Alle apparatuur, waaronder drie dure opti-climates, is vernietigd.

In een woning aan de Bergstraat in Goirle ontdekten agenten een kwekerij met 700 planten. De plantage was ook hier ingericht in twee slaapkamers en op zolder. De apparatuur is tot slot vernietigd. Burgemeester Van Stappershoef was aanwezig bij de ruiming.

Kees-Luc Simons