Tilburgse Vakantiekermis: alle attracties zijn nu bekend

Onlangs maakte de gemeente alle attracties van De Tilburgse Zomerkermis bekend. Het is ze toch nog gelukt om in korte tijd een gevarieerd aanbod naar de stad te halen.
De Spinning coaster in 2019 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

TILBURG – Donderdag maakte de gemeente alle attracties van De Tilburgse Vakantiekermis bekend. Het is ze in drie weken tijd toch nog gelukt om een gevarieerd aanbod naar de stad te halen. Het is zelfs gelukt om dit jaar een primeur binnen te halen in de categorie Groot vermaak: De Toxic.

De Toxic | Bron: Facebookpagina Toxic
De Toxic

Op het Stadsforum / Stadhuisplein staat tijdens de Vakantiekermis De Toxic, en die is zelfs nog van een Tilburgse exploitant, namelijk Niek Moonen. Niek heeft deze attractie in het najaar van 2019 aangekocht, nadat hij zijn attractie de Reactor van de hand deed.

Door: Gijs Franken

Voorheen heette de attractie de Speed Flip en was hij op diverse kermissen in België te vinden. Afgelopen winter is de attractie geheel uit elkaar geweest en is deze geheel gerestyled naar smaak van Niek. Het hele proces van restyling was via de Facebookpagina van de Toxic te volgen.

De Breakdance in 2019 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg
Thrillseekers

Voor de thrillseekers zijn er nog diverse andere attracties te vinden, zoals de Breakdance (Stadsforum), Sling Shot (Paleisring) en de Fireball (Besterdplein) die ook voor het eerst in Tilburg staat.

Gokje wagen

Ook op deze kermis kan je een gokje wagen. Zo kun je toch deze zomer kijken wat jouw kansen zijn bij het schieten (Paleisring), bij de grijpers (Besterd- en Koningsplein) en kan je kamelenracen tegen je vrienden op het Koningsplein.

Reuzenrad de Sky Club in 2019 | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg
Reuzenrad

Ook is er een reuzenrad te vinden, aan de Spoorlaan. Het blijft daar zelfs tot 17 september staan. Het is de mooie Sky Club die vorig jaar ook Tilburg aandeed, en toen op het Stadhuisplein stond. 

Nostalgische kermis 

De Nostalgische kermis is zoals vanouds te vinden op de vaste plek: het Koningsplein.

Kinderen altijd prijs 

Ook voor de kleinsten onder ons zijn er genoeg attracties te vinden. Zij kunnen o.a. eendjes gaan vangen (Paleisring), in de draaimolen (Koningsplein) en in de Buggyride (Besterdplein).

Attracties in beeld 

Ben je benieuwd naar alle attracties van de Tilburgse Vakantiekermis in beeld? Check dan het album op onze flickr-pagina.

Kees-Luc Simons