Huiselijk geweld Lilahof, hulpdiensten rukken massaal uit

Een bewoner van een woning aan het Lilahof meldde bij de politie een geval van huiselijk geweld. Daarbij zou een vrouw mogelijk met een mes worden vermoord.
Archieffoto Omroep Tilburg

TILBURG – Een heftige melding dat er iemand zou worden gedood zorgde ervoor dat de hulpdiensten vrijdag massaal uitrukten naar een woning aan het Lilahof. Ten slotte bleek dat niet zo te zijn. Wel waren twee vrouwen gewond. De verdachte is aangehouden.

Op vrijdag 10 juli om 3.40 uur kwam er een paniektelefoontje binnen bij het operationeel centrum. Een bewoner van een woning aan het Lilahof meldde een geval van huiselijk geweld, waarbij een vrouw met een mes om het leven dreigde te worden gebracht. Meerdere eenheden van de politie en een ambulance gingen om die reden met spoed naar de woning. Daar zagen agenten toen door een ruit in de woning dat een man zich met een mes aan het snijden was. Maar voordat ze de deur open hadden gebroken kwam de man al naar buiten rennen.

Vuurwapen

Omdat hij eerst niet naar de bevelen van de agenten luisterde trokken ze hun vuurwapen. Hij had het mes niet meer bij zich, en de agenten wisten hem aan te houden. In de woning waren op dat moment bloedsporen te zien. De agenten troffen er twee gewonde vrouwen en een jong kind. Hulpen van de ambulance ontfermden zich over de drie. Door de taalbarrière werd het de agenten niet duidelijk wat er nu gebeurd kon zijn in de woning. Ook bleek er veel drank in het spel te zijn. Het kind en de twee vrouwen, van wie één de moeder van het kind is, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De recherche is een onderzoek gestart en ook zijn er hulpverlenende instanties ingeschakeld. Er is ook een onderzoek gedaan naar hoe diep de verdachte in het glaasje had gekeken.

Kees-Luc Simons