Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Boeteregen in Tilburgse straat houdt aan: teller op 1,6 miljoen euro

Het bewuste punt waar je niet in mag op de Nieuwlandstraat (foto: Collin Beijk)

In iets meer dan een jaar tijd zijn er in de Nieuwlandstraat in Tilburg ruim tienduizend bekeuringen uitgedeeld vanwege een inrijverbod. De verkeerscamera die iets voorbij de zijstraat met de Korte Tuinstraat hangt, leverde de staatskas al meer dan 1,6 miljoen euro op.

Om het Dwaalgebied in het centrum van Tilburg autoluw te maken, stelde de gemeente vorig jaar juni een inrijverbod in. Het laatste stuk van de Nieuwlandstraat, ook wel Radiopleintje genoemd, is alleen tussen zes uur en elf uur ’s ochtends of met een ontheffing toegankelijk.

Maar veel automobilisten vinden het inrijverbod onduidelijk aangegeven. De gemeente besloot daarop de verkeerssituatie aan te passen. De bestrating werd veranderd en ook de verkeersborden werden aangepast.

159 euro boete
Maar hoewel er nu weliswaar minder bekeuringen worden uitgedeeld, krijgen nog altijd elke maand honderden bestuurders een bon van 159 euro op de deurmat. Inmiddels dus goed ruim 10.000 boetes die bij elkaar 1,6 miljoen euro voor de staatskas hebben opgeleverd.

Veel beboete automobilisten zijn het niet eens met hun bekeuring. 337 van hen tekenden beroep aan bij het Openbaar Ministerie, omdat ze de verkeerssituatie te onduidelijk vinden. Op acht bezwaren na, is alles afgewezen door justitie. De bezwaren worden nu aan de kantonrechter voorgelegd.

Volgens de Rechtswinkel Tilburg worden die bezwaren op zijn vroegst pas in november behandeld. Het kan echter wel tot mei duren. De hoop is dat de kantonrechter alle bezwaren in een keer behandeld en niet afzonderlijk zoals het OM.

Bekijk in de onderstaande video de verkeerssituatie:

LEES OOK:
Deel van honderden boetes in autoluwe straat toch geschrapt: ‘Heel vreemd’
Nieuwlandstraat is ware bonnenkampioen: ‘Je wordt zo bekeuring ingestuurd’
Nog altijd 650 boetes per maand in autoluwe Nieuwlandstraat in Tilburg
Boeteregen in Tilburgse Nieuwlandstraat: ‘Het is niet duidelijk genoeg!’

Collin Beijk