Bewoners zijn het zat en gaan langs bij woningcorporatie

Bewoners van de flats aan de Mendelssohnstraat zijn woensdagmorgen naar het kantoor van WonenBreBurg gegaan. Anderhalf jaar al proberen ze duidelijk te maken dat hun flat onderhoud nodig heeft, maar tot hun grote verbazing gebeurde er telkens niets.

Er werd vaak gebeld en gemaild en sommige flatbewoners stuurden zelfs aangetekende brieven. Vorig jaar werd er een petitie overhandigd, die bijna door iedere bewoner getekend werd. Toch wordt er door de bewoners niets gedaan.

Om toch de aandacht van de woningcorporatie te trekken, gingen ze langs op kantoor. Daar werden ze ontvangen door de directeur-bestuurder van WonenBreBurg. Na een pittig gesprek overhandigde een van de bewoners het zwartboek. Daarbij benadrukte hij: “Het is wel de bedoeling dat er nu echt iets gaan gebeuren, want anders moeten we andere stappen zetten.”

Vervolgstappen
WonenBreBurg geeft op haar beurt aan het document grondig door te lezen. Daarna wordt gekeken wat er op korte termijn al kan worden gedaan en welke zaken nog wat meer tijd nodig hebben. “Het is in ieder geval zaak dat we het vertrouwen weer gaan opbouwen”, stelt directeur-bestuurder Caroline Timmermans.

Pieter Soethout