Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Alternatief voor het zingen van Marialiedjes in de Meimaand

Een gelegenheidskwartet heeft in de kerk aan de Schans 20 populaire Marialiedjes gezongen | Foto: Norbertijnenparochie Heikant-Quirijnstok

TILBURG – Het is een traditie voor de parochianen van de Mariakerk aan De Schans in Tilburg-Noord: het zingen van Marialiedjes in de meimaand. Dit jaar kan dat door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Daarom is er een alternatief bedacht voor mensen die deze maand de traditie toch niet willen overslaan.

Een gelegenheidskwartet heeft onlangs in een verder lege Mariakerk 20 Marialiedjes ingezongen. Deze zijn te bekijken en beluisteren via de website van de Norbertijenparochie Heikant/Quirijnstok. Op de website is ook een serie foto’s van Mariabeelden in Brabant te vinden. 

Wie graag thuis wil meezingen met de liedjes, kan bij de Mariakerk een boekje met de teksten ophalen. Dit kan op woensdag tussen 09.30 en 10.30 en op zondag tussen 10.30 en 11.30. Mensen die niet in staat zijn om naar de kerk te gaan om een boekje op te halen, kunnen deze telefonisch aanvragen. Dan wordt het boekje thuisgestuurd.

Frederique Huting