Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tafels spreiden is geen probleem op dit terras van 1000 vierkante meter bij partycentrum

TILBURG – Veel horeca-ondernemers zijn momenteel druk bezig om hun zaak aan te passen aan de anderhalvemeter-economie. Dat geldt ook voor Sjef en Noor van Roessel, eigenaren van Partycentrum de Commanderie. Rondom de horecagelegenheid hebben de ondernemers veel grond beschikbaar. Tafels en stoelen ver uit elkaar zetten is voor hen dus geen probleem. Het resultaat: Een terras van maar liefst 1000 vierkante meter. De verwachting is dat zij, net als alle andere terrassen in Tilburg, op 1 juni zullen openen.

Omdat hun werk al weken stil lag wegens het coronavirus, kwamen zij op het idee om een groot terras te openen bij hun partycentrum. “Dat grote groepen weer toegestaan zijn, zal wel even duren. Terrassen zullen als eerste aan de beurt zijn. Vandaar dat wij op het idee kwamen om één groot terras te maken”, vertelt Sjef van Roessel. “De anderhalve meter zal ook hier van toepassing zijn. We hebben een voorstel gedaan om alle tafels ver uit elkaar te zetten en bijvoorbeeld gezins- en tweepersoonstafels te organiseren. Een royaal terras waar je verspreid zit net zoals in een park.”

Afhaalpunten

Om de drankjes bij de gasten te krijgen, willen Sjef en Noor afhaaltafels neerzetten. Die staan verspreid over het terras en gasten kunnen daar zelf de bestelde drankjes afhalen.

Momenteel zijn de twee eigenaren nog druk in gesprek met de gemeente en wachten zij de exacte kaders waarin zij moeten gaan werken nog af. Wel hebben zij ervoor gezorgd dat gasten, behalve een hapje en een drankje, activiteiten kunnen doen. “We zijn op zoek gegaan naar spellen waar je op natuurlijke wijze al uit elkaar blijft. Zo zijn wij bezig met het aanleggen van een jeu-de-boulesbaan en gaan wij twee beachvolleybalvelden neerzetten”, zegt Sjef.

Rick Kraaijeveld