Reuzenoptocht Oisterwijk verplaatst naar 2025: ‘Over vijf jaar gaan we er een groot feest van maken’

OISTERWIJK – De Reuzenoptocht in Oisterwijk, die op de planning stond voor 20 september, gaat niet door. Hoewel het nog niet duidelijk is of er tegen die tijd weer grootschalige evenementen gehouden mogen worden, heeft Stichting Reuzengilde Oisterwijk besloten om het slechte nieuws voor te zijn en de festiviteit te verplaatsen naar 2025.

De Reuzenoptocht is een eeuwenoude traditie die in veel steden bekend is. Een grote stoet van zelfgemaakte reuzen trekt door de stad met een hoop bombarie. Orkesten en bands staan de reuzen bij. Dit jaar zou er onder andere een Reuzenoptocht plaatsvinden in Oisterwijk. “Alle stoeten waar we dit jaar deel van uit zouden maken, zijn gecanceld,” aldus Antoine Verbruggen, voorzitter van Stichting Reuzengilde Oisterwijk.

Gelukkig zal de optocht over vijf jaar toch weer in Oisterwijk plaatsvinden. Dat komt goed uit, want dan viert de stichting haar 25-jarig jubileum. “Over vijf jaar gaan we er een groot feest van maken,” aldus Verbruggen. “We hadden voor dit jaar al meerdere reuzen geregeld die nog nooit in Nederland zijn verschenen, maar die willen er dan gelukkig ook bij zijn.”

Frederique Huting