Alcoholverbod bij Piushaven na bijna 200 klachten

Het College heeft onlangs besloten om een alcoholverbod in te stellen in het gebied rondom de Piushaven. Het gaat om het gehele gebied tot en met een stuk van de kade van het Wilhelminakanaal.

Het alcoholverbod in de Piushaven gaat gelden van 22.00 uur tot 8.00 uur. Het geldt in het gebied tot aan de eerste lijn van bebouwing direct rondom de haven. Het verbod is van kracht tot 1 oktober 2021.

Het alcoholverbod is in het leven geroepen naar aanleiding van bijna 200 meldingen van overlast die in 2020 door omwonende zijn gedaan rondom de Piushaven. Het grootste deel van de meldingen zijn gedaan rondom de parkkade (de havenkom) aan de westkant.

Waarom het verbod maar tot 1 oktober loopt legt de woordvoerder van de Gemeente Tilburg uit. “Dit is het einde van de periode van mooi weer en dan dalen de klachten fors, omdat mensen minder flaneren en buiten zijn.”

Er gelden uitzonderingen voor horecabedrijven, schepen met een ligplaatsvergunning, evenementen, voortuinen en gevelbankjes van aanwonenden. De boete die mensen kunnen verwachten die zich niet houden aan het verbod ligt op 100 euro.

LEES OOK: Centrale vuurwerkshows in Tilburg met oud en nieuw

Julia Meijer