Centrale vuurwerkshows in Tilburg met oud en nieuw

Vuurwerkshow
Foto: Bram Delmee

Komende jaarwisseling worden er twee centrale vuurwerkshows georganiseerd in de Piushaven en het Reeshofpark. Rondom deze shows gelden dan vuurwerkvrije zones.

Dit betekent nog niet dat er zelf helemaal geen vuurwerk meer mag worden afgestoken. Er gelden alleen rondom de locaties van de shows vuurwerkvrije zones en hoe groot die zones zullen zijn en waar die precies vallen is nog niet duidelijk.

De vuurwerkshows waren eigenlijk bedoeld als pilot in 2021. Door de coronacrisis is dat niet doorgegaan. Nu heeft de gemeente besloten hier weer mee van start te gaan bij de komende jaarwisseling.

De gemeente zou uiteindelijk wel naar een vuurwerkvrije jaarwisseling willen. “Op termijn is dit wel de wens”, verteld de woordvoerder van de gemeente. De kwestie ligt volgens de woordvoerder wel in Den Haag. “Dit moet dan wel gebeuren op landelijk niveau met een set regels die in heel Nederland geldt. Als het alleen in Tilburg niet meer mag, gaat iedereen naar Breda toe.”

De gemeente is nog bezig met het uitwerken van de plannen. Na de zomer zullen de plannen verder vorm krijgen. Er zal nog contact opgenomen worden met de bewoners van de wijken waar de shows zullen plaatsvinden.

Julia Meijer