Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Agressieve man slaat voorbijganger in zijn gezicht en steelt kinderfiets

Een agressieve man sloeg 29 april op de Westermarkt een voorbijganger in zijn gezicht. Daarna pakte hij de fiets van een kind af en vluchtte.
Foto: Pixabay

TILBURG – Een man sloeg donderdag 29 april op de Westermarkt een willekeurige voorbijganger in zijn gezicht. Vervolgens pakte hij de fiets van een kind (10) af en sloeg hij op de vlucht. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en de diefstal en zoekt getuigen.

De dader stond die middag rond 17.00 uur bij een pinautomaat bij de Albert Heijn. Een klant van de supermarkt passeerde hem toen met een winkelwagentje. Uit het niets kreeg hij op dat moment van de man een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer rende direct weg om aan de agressieve man te ontkomen. En hij schakelde meteen ook de politie in. Hierop is de dader vanaf het Roelof Kranenburgplein de Eduard Meijerslaan ingelopen. In de D.J. Jittastraat pakte hij in de buurt van de Top 1 Toys een fiets af van een kind (10 jaar). Op deze fiets reed de dader rechtsaf de Tobias Asserlaan in richting de Statenlaan. Daarna verdween hij uit het zicht. Beide slachtoffers deden later aangifte.

Getuigen gezocht

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden. De agressieve dader werd omschreven als een man van rond de 40 jaar met een getinte huidskleur. Hij is rond de 1.85m lang, heeft een normaal postuur en een kaal hoofd. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas en een donkerkleurige broek. De fiets die gestolen is betreft een geel met grijze fiets (juniorfiets) van het merk Batavus. Aan de fiets was een los kettingslot met blauwe hoes bevestigd.

Kees-Luc Simons