Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Vreemde geur leidt politie naar een drugslab, bewoner aangehouden

Een sterke, vreemde geur die bij een loods op de Schoorweg te ruiken was, bleek afkomstig te zijn van een xtc-lab.
Foto: politie

TILBURG – Een chemische lucht die vrijdag bij een loods op de Schoorweg te ruiken was, bleek afkomstig te zijn van een xtc-lab. De politie hield de bewoner van het perceel waar het lab gevonden werd, aan. Specialisten ruimen het op.

Agenten die op onderzoek uitgingen naar de sterke, vreemde geur, stuitten vrijdag rond 18.00 uur op een loods op een erf aan de Schoorweg bij de A58. Toen zij in de loods een kijkje namen, zagen zij dat de buitenkant groter leek dan er binnen te zien was. Het vermoeden was dan ook dat er zich iets achter een tussenwand, in een gesloten ruimte, afspeelde. Toen zij het geluid van machines hoorden en door een aantal kieren in de afgesloten ruimte vaten zagen staan, wachtten ze de situatie af totdat specialisten van de politie en de brandweer ter plaatse waren. Maar in verband met de veiligheid onderzochten ze eerst de loods.

Drugslab

Omdat niet duidelijk was of er personen in de loods waren, werd het arrestatieteam ingezet. Dit team trof uiteindelijk niemand aan. De brandweer verrichtte in verband met de vreemde geur intussen metingen naar mogelijke gevaarlijke stoffen. Toen de situatie voor de agenten veilig bleek, bekeken ze de afgesloten ruimte. Hier trof de politie een werkend drugslab aan, waar de werkzame stof van xtc werd geproduceerd, MDMA. De dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ruimt het lab op. Die dienst is gespecialiseerd in het ontmantelen van zulke gevaarlijke opstellingen. De bewoner die in de tussentijd was gearriveerd, is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.

Kees-Luc Simons