Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

De Reizigers: online première met live een nagesprek

Eline van der Kaa viel met haar documentaire De Reizigers in de prijzen op het Nederlands Film Festival. Op 11 mei is de online première.
Foto: Eline van der Kaa

TILBURG – De jonge filmmaakster Eline van der Kaa viel met haar documentaire De Reizigers in de prijzen op het Nederlands Film Festival. Daar ging de film in première op het grote doek. En op dinsdag 11 mei om 20.30 uur beleeft de film ook online haar première. Je kan de film dan gratis kijken en ook live meechatten in een nagesprek met Eline.

In de docu De Reizigers volgen we als kijkers een reizigersfamilie die woont in een ‘burgerwoning’ in Broekhoven. De familie bestaat uit Anna en Pedro en hun twee dochters Johanna (16) en Noëlla (11). Ze komen hun dagen door met sigaretten roken op de bank en filosoferen over wat ze gaan eten. Intussen leven de dochters in hun eigen wereldje: ze worstelen met verveling, tienerproblemen, vrienden en liefde.

Leven

Aan de andere kant dromen Anna en Pedro van een heel ander leven. Hun grote droom is weer te wonen op een woonwagenkamp. Maar ze zitten vast in hun burgerwoning. Ondanks dit eindeloze en diepe verlangen naar een ander bestaan is er liefde, en een hond die rent. En moeten ze tussendoor ook nog gewoon de aardappels schillen. Alles bij elkaar een portret van het ‘normale’ leven, soms teder, en soms hard.

Talent

Eline van der Kaa won met haar docu De Reizigers de Wildcard van het Nederlands Filmfonds in de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. Daar komt nog bij dat Eline een van de talenten is die zijn gekozen voor het Brabantse Next Talent Program. Om die reden krijgt ze ook nog een jaar lang begeleiding in de volgende stappen in haar filmcarrière.

De Reizigers is mede dankzij crowdfunding tot stand gekomen en om de crowd te bedanken stond vorig jaar een échte Tilburgse première op het grote doek gepland. Maar corona duurt langer dan toen verwacht. En daarom is samen met de regisseuse deze online première op touw gezet.

Kees-Luc Simons