Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Afpersing en vrijheidsberoving, alvast twee mannen aangehouden

Woensdagmiddag is een 54-jarige man uit Goirle aangehouden nadat hij zijn ex-partner op straat zou hebben bedreigd met een bijl.

TILBURG – De politie hield op dinsdag 18 augustus twee verdachten aan. Op 3 juli trokken namelijk vier mannen een 24-jarige Tilburger van zijn fiets, namen hem mee in een auto en dwongen hem om zijn pincode af te staan. Het team dat de zaak onderzoekt sluit nog meer aanhoudingen niet uit.

Het is vrijdag 3 juli als het slachtoffer rond drie uur over de Baden Powelllaan fietst. Plots houden vier mannen hem tegen. Hij moet zijn spullen afstaan, ze slaan hem meerdere malen en ze duwen hem in een auto. Het viertal eist in de auto onder andere de code van zijn pinpas. Opnieuw slaan ze hem meerdere malen. Volgens het slachtoffer leggen ze intussen heel wat kilometers af. Ten slotte is er een bedrag gepind en zetten de mannen het slachtoffer, als het alweer licht is, in België uit het voertuig. Daar besluit hij te gaan lopen, en na een tijd ziet hij dan een politieauto rijden. De Belgische agenten stoppen, ze ontfermen zich over het slachtoffer en ze nemen hem mee naar het bureau. Ook moet hij naar het ziekenhuis, waar blijkt dat de man meerdere botbreuken in het gezicht opliep bij de vrijheidsberoving en afpersing.

Zicht op de andere verdachten

Op dinsdag 18 augustus hield het team dat de zaak onderzoekt dus twee verdachten aan. Het gaat om een man van 20 jaar uit Tilburg en een man van 23 jaar uit Boxtel. Het team heeft al zicht op de twee andere verdachten, en vraagt hen dan ook om zich bij de politie te melden.

Kees-Luc Simons