Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Aanvaller Patrick Joosten tekent voor twee jaar bij Willem II

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Willem II heeft de derde versterking van deze transferperiode binnen. Patrick Joosten tekent voor twee jaar in Tilburg. De snelle buitenspeler keert na een avontuur op Cyprus terug op de Nederlandse velden.

Ondanks dat Joosten vorig jaar in het buitenland speelde, is hij in Nederland geen onbekende. Hij maakte op 19-jarige leeftijd zijn debuut bij NEC, waarna hij naar FC Utrecht verkaste. Hier speelde hij niet altijd en daarom kwam hij daarna nog uit voor VVV Venlo, Sparta Rotterdam, FC Groningen en Cambuur Leeuwarden.

Sfeer in Tilburg
Bij Willem II mag de behendige buitenspeler zich opmaken voor zijn tiende Nederlandse profvoetbalseizoen. Voordat hij koos voor de Tricolores belde hij nog met Michael de Leeuw, die hij nog kent uit zijn tijd in Groningen. “Ik heb ook met Michael gesproken. Hij vertelde me dat, ondanks het feit dat Willem II een divisie lager speelt, het stadion nog steeds vol zit en het voetbal enorm leeft in Tilburg”, geeft Joosten aan.

Dat het met de sfeer in het Koning Willem II stadion wel goed zit, bevestigt de aanvaller uit eigen ervaring. “Zeker tijdens de wedstrijden hier in Tilburg merk je dat het veel los maakt bij de supporters. De speelstijl van de club past ook goed bij mij als echte buitenspeler. Ik kijk ernaar uit om minuten te maken voor deze mooie club.”

Technisch directeur Teun Jacobs is blij met de komst van Joosten. “Er zijn enkele aanvallers vertrokken en daarom moest die linie versterkt worden”, vertelt hij tegen de eigen clubmedia. “Patrick is een creatieve, slimme speler met veel snelheid en diepgang. Hij is een flankspeler, die onverwacht voor veel gevaar zorgen kan.” Hij is na Max de Waal en Raffael Behounek de derde aanwinst van Willem II.

Doelpunt tegen AZ
De snelle aanvaller stond vorig jaar nog onder contract bij Apollon Limassol uit Cyprus. Hij speelde niet veel wedstrijden en zal in Tilburg weer wedstrijdritme op moeten doen. In de Cypriotische competitie kwam de 27-jarige aanvaller vorig jaar niet tot scoren. Dit deed hij wel in de Conference League en niet tegen een onbekende tegenstander: hij wist de scoren tegen AZ. De wedstrijd ging, ondanks het doelpunt van Joosten, wel met 3-2 verloren.

LEES OOK:
Max de Waal is de eerste nieuwe aanwinst Willem II
Willem II haalt met Raffael Behounek de tweede versterking binnen

Pieter Soethout