4.000 handtekeningen onder petitie tegen verbouwingsplannen Willem II stadion

Het Koning Willem II Stadion in Tilburg | Foto: Gijs Franken / Omroep Tilburg

Het supporterscollectief overhandigde woensdag een petitie met 4.000 handtekeningen. Ze zijn het voor een groot deel oneens met de verbouwingsplannen van het Willem II stadion. Op de website laat het collectief weten de petitie te hebben overhandigd aan directeur Martin van Geel, voorzitter Jan van de Laak en Hans Janssen, voorzitter van Willem II Vastgoed.

De supporters die hun handtekening onder de petitie hebben gezet voelen zich genegeerd door de club. De plannen voor de verbouwing van het stadion zijn al een tijd bekend. Er komen allerlei maatregelen om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Zo komt er een doorzichtige wand bij het uitvak en wordt de toezichtkamer van de politie uitgebreid.

Teleurstelling
In de begeleidende brief bij de petitie spreekt het collectief namens 4.000 Willem II supporters teleurstelling en bezorgdheid over de plannen uit. ‘Teleurstelling over het proces dat is gevolgd om te komen tot de huidige plannen en de bezorgdheid over de consequenties op het gebied van veiligheid en sfeer/beleving’, valt te lezen.

Bovendien balen ze van het feit dat de alternatieve oplossingen voor veiligheid en sfeerbeleving, aangedragen door het collectief, niet zijn meegenomen in de verdere planontwikkeling door Willem II. In een eerdere reactie liet de directie van Willem II al weten dat de club afspraken heeft gemaakt met de gemeente over veiligheidsmaatregelen en dat ze die nu eenmaal contractueel moet nakomen.

Supportersavond
Het collectief wil een supportersavond waarbij ruimte is voor vragen over de verbouwing. Ze maken zich namelijk ‘ernstig zorgen’ over het feit dat alle supporters van de KingSide en vak E/F voorafgaand aan de wedstrijd onder het uitvak het stadion moeten betreden. Dat heeft volgens het collectief weinig te maken met veiligheid.

Aan Willem II en Willem II Vastgoed is gevraagd om met een feitelijke onderbouwing te komen voor de keuzes en een onderzoek waarom de KingSide niet uitgebreid mag worden.

De club laat op hun beurt weten open te staan voor gesprekken. Wel wordt door Willem II Vastgoed, de eigenaar van de club, benadrukt dat de verbouwing een verplichting is die onderdeel is van de stadionaankoop. ‘Pas dan is de aankoop afgerond en staat Willem II als nieuwe stadioneigenaar voor een nieuwe fase. Binnenkort worden gesprekken met alle betrokkenen gevoerd. Dat is natuurlijk op de eerste plaats de voetbalclub zelf, de supporters, (potentiële) huurders van commerciële ruimtes, omwonenden en planologen. Zij ontvangen zeer binnenkort een uitnodiging.’

LEES OOK:
Willem II supporters teleurgesteld over verbouwing uitvak
Willem II supporters schrijven brief aan burgemeester na zorgen over verbouwing stadion

Edita Saakian