Bevrijdingstompouces voor senioren door studenten van Vidar

TILBURG – Na Koningsdag wordt ook bevrijdingsdag dit jaar gekenmerkt door het ontbreken van jaarlijkse evenementen en festiviteiten. Om deze 75e viering van de vrede niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, besloot vrijwilligersinitiatief Gewoon Mensen in samenwerking met studentenverenigingen door het hele land tompouces langs te brengen bij senioren. In Tilburg bracht studentenvereniging Vidar vandaag 4.000 tompouces rond bij oudere mensen.

“Het is natuurlijk de bedoeling dat het een verrassing is voor de mensen”, vertelt Jester Koldijk, voorzitter van Vidar. “We brengen de tompouces bij mensen langs, maar houden natuurlijk netjes afstand. Op gepaste afstand maken we soms ook een praatje met mensen die daar behoefte aanhebben.”

De tompouces worden hoofdzakelijk langsgebracht bij grote seniorencomplexen. “Zo kunnen we zoveel mogelijk mensen in één keer blij maken”, vertelt Koldijk. Vooralsnog ontvingen de vrijwilligers van Vidar alleen maar positieve reacties. “Alle mensen zijn superblij”, aldus een tevreden voorzitter.

Tom van Rooijen