Willem II is bij winst op Helmond Sport periodekampioen

Peter Maes kijkt rustig toe tijdens een positiespel op de training (foto: Omroep Tilburg)

Als Willem II vanavond van Helmond Sport wint is de club periodekampioen. De Tilburgers kunnen dit ook bereiken bij een gelijkspel, maar dan moet aartsrivaal NAC niet met meer dan een doelpunt verschil winnen in Den Haag. De eventuele periodetitel is niet het enige succes dat vanavond gevierd gaat worden, want er worden in de rust drie jeugdteams gehuldigd.

”Een kers op de taart voor de prestaties van de afgelopen weken”, zo noemt trainer Peter Maes de mogelijke periodetitel voor zijn ploeg. De Tricolores zijn sinds de komst van de Belgische oefenmeester aan een fraaie serie bezig en verloren slechts één keer. Die winstreeks kan Willem II vergroten tegen Helmond Sport.

Belangrijke week
De komende week is een pittige, maar erg belangrijke week voor Willem II. Vrijdagavond komt Helmond Sport op bezoek in het Koning Willem II Stadion, speelt de ploeg dinsdag in het bekertoernooi en is het volgende week tijd voor de derby tegen NAC. De trainer van de Tricolores kijkt echter nog niet zo ver vooruit. ‘’Het zou een mooie week kunnen worden, maar wij focussen ons op één wedstrijd per keer.’’

Maes vindt het belangrijk dat zijn ploeg geniet en vol gas geeft voor het gewenste resultaat. Om dat resultaat tegen Helmond Sport te behalen heeft de oefenmeester wel een wijziging in zijn basiselftal doorgevoerd. De trainer kiest vanavond voor Runar Thor Sigurgeirsson in plaats van Niels van Berkel. De IJslander is meer fysiek en Maes kiest voor zijn verdedigende vermogen.

Huldigingen
Voor Joeri Schroijen, Wessel Dammers en Jizz Hornkamp zal de wedstrijd van vanavond in het teken van afscheid nemen staan. De drie spelers verlieten Willem II dit jaar en zullen voor de aftrap bedankt worden voor hun inzet en bijdrage aan de club.

In de rust van de wedstrijd worden de jeugdelftallen van 021, 018 en 017 in het zonnetje gezet. De 021 werd na een zeer sterk seizoen fraai kampioen en zal hiermee promoveren naar Divisie 2. De 018 en 017 elftallen werden beiden tweede, wat betekent dat ook deze twee elftallen zullen promoveren.

LEES MEER: Lachkar is nog lang niet klaar bij Willem II: ‘Wil basisspeler worden’

Fabrice Leclaire