Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Willem II geeft overwinning in slotminuut weg

Foto: Omroep Tilburg

Willem II heeft gisteravond in Alkmaar na de rust een 0-2 voorsprong weggegeven tegen Jong AZ. In de blessuretijd kregen de Tricolores de 2-2 om de oren, waarmee ze twee kostbare punten lieten liggen. Bij een overwinning had Willem II nog volop meegestreden voor de periode titel, maar die kans lijkt nu verkeken.

Willem II werd gesteund door een wederom uitverkocht uitvak, maar de steun van rood-wit-blauwe leger mocht niet baten. Na zeven minuten verzilverde Elton Kabangu de eerste kans van Willem II. Hij zette de ploeg uit Tilburg met een harde knal via onderkant lat op een 1-0 voorsprong.

Dertien minuten later schoot Jizz Hornkamp Willem II ,vanaf de penaltystip, naar een 2-0 voorsprong. Ondanks de snelle voorsprong liepen de Tricolores heel de wedstrijd achteruit en had Jong AZ het overwicht op het veld. Het in balbezit slordige Willem II was enkel via de omschakeling gevaarlijk.

Amper gevaar
Er leek geen vuiltje aan de lucht, omdat Jong AZ nauwelijks gevaarlijk werd. Dit veranderde tien minuten na rust toen Jurre van Aken met een afstandsschot de spanning terugbracht. Na de 1-2 bleef de ploeg uit Alkmaar verzorgd voetballen, maar kwam niet tot grote kansen.

Een hoogtepunt voor Willem II was de officiële terugkeer van Thijs Oosting in de 77e minuut. Hij kwam na één jaar blessureleed weer in actie voor de Tricolores. Helaas konden Oosting en de andere wissels het spelbeeld voor Willem II niet veranderen.

Deksel op de neus
In de blessuretijd kreeg Willem II de deksel op de neus en zag het schot van Jayden Addai in de goal vliegen. Deze tekende dan ook direct voor de 2-2 eindstand. Door dit resultaat haken de Tilburgs af in de strijd om de periode en raakt promotie weer verder uit zicht.

Fabrice Leclaire