Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Trappers gaan vol vertrouwen slotweekend in: ‘Titel enige dat telt’

Foto: Tilburg Trappers

De Tilburg Trappers gaan vol vertrouwen de slotweek van het seizoen in. Als er dit weekend twee keer gewonnen wordt en de concurrent verliest, eindigt de Tilburgse ploeg op de tweede plek. Die tweede plek zorgt ervoor dat de Trappers meer thuiswedstrijden spelen tijdens de play-offs.

‘’Het thuisvoordeel is belangrijk voor de inkomsten, maar ook sportief gezien natuurlijk. Wij zijn een ploeg die thuis moeilijk te verslaan is”, laat technisch manager René de Hondt weten. ‘’Hoe hoger je op de ranglijst staat, hoe langer je het thuisvoordeel houdt.”

Gezonde spanning
De Trappers eindigen bij de eerste vier in de competitie, waardoor ze de eerste ronde zeker zijn van thuisvoordeel. De Tilburgse ijshockeyclub speelt vrijdag uit tegen Hannover Indians, die momenteel vierde staan. Zondag speelt de ploeg thuis tegen TecArt Black Dragons, die op de negende plek staan.  

De ploeg uit Tilburg gaat de wedstrijden vol vertrouwen tegemoet. ‘’In deze fase van de competitie is er natuurlijk altijd sprake van gezonde spanning, maar dat is voor de spelers en staf normaal. Coach Doug Mason zal wel iets meer ingaan op de details van de Hannover Indians, om de spelers nog meer gefocust te krijgen op hun tegenstander.’’

Kampioenschap
Als de Trappers beide wedstrijden winnen en de huidige nummer twee, Salle Bulls Halle, verliest, eindigen de Tilburgers op de tweede plek. Maar bij een tweede plek stopt de ambitie van de ploeg niet. In de play-offs gaat de ploeg voor het hoogst mogelijk haalbare resultaat, vertelt de Hondt: ‘’Wij zijn alleen tevreden met een titel’’

Omdat de ploeg uit Tilburg in de Duitse competitie uitkomt, kunnen zij niet verder promoveren. De titel is dus het enige wat de Trappers kunnen behalen. ‘’Dat is het enige dat telt voor ons’’.  

Fabrice Leclaire