Theaters zijn opgelucht dat ze open mogen: ‘Desnoods skippen we de pauze’

Directeur Rob van Steen is blij dat er weer leven in het Tilburgse theater komt. (foto: Omroep Brabant)

Grote blijdschap en opluchting bij theaterdirecteur Rob van Steen van Schouwburg en Concertzaal Tilburg. Waarschijnlijk wordt dinsdagavond bij de persconferentie aangekondigd dat zijn zalen weer tot tien uur ’s avonds open mogen. “Artiesten staan al te trappelen.”

Als het mag, gooit hij woensdag meteen de deuren van het theater weer open, tot tien uur ’s avonds. “We kunnen meteen starten met Kasper van der Laan, een cabaretier”, vertelt hij enthousiast. De agenda vullen op zo’n korte termijn zal het probleem niet zijn. “Er staan gelukkig al artiesten te trappelen. En het publiek hopelijk ook.”

“Sommige voorstellingen hebben wat meer voorbereidingstijd nodig.”

Omdat het tot nu toe onduidelijk was of en wanneer er weer voorstellingen kunnen worden opgevoerd, zijn er nog kaarten te over, meldt Omroep Brabant. “Sommige voorstellingen hebben misschien iets meer voorbereidingstijd nodig. Of we moeten iets verzetten omdat het dan wat beter uitkomt”, legt Rob uit.

Zo stond er donderdag een voorstelling gepland van het Zuidelijk Toneel. Maar omdat die langer duurt dan twee uur, wordt de voorstelling verplaatst naar zondag. Dan kan er al in de middag gespeeld worden en is de show zeker voor tien uur ’s avonds klaar. Maar de meeste voorstellingen zullen gewoon gespeeld kunnen worden volgens de oorspronkelijke planning, verwacht Rob.

En het publiek kan om tien uur ’s avonds weer buiten staan, denkt hij. Helemaal volgens de nieuwe coronaregels. “Het gros van de voorstellingen duurt toch iets korter”, denkt Rob. “En wordt het toch iets te lang, dan denk ik dat we gewoon de pauze skippen.” Als er maar opgetreden kan worden.

“Zowel voor publiek als personeel moeten de quarantaineregels soepeler.”

Blijdschap dus bij de theaterdirecteur, al hoopt hij dat er ook voor de quarantaineregels nog wat versoepelingen worden aangekondigd op de persconferentie dinsdag. “Zowel voor het personeel als het publiek moet het wat soepeler worden. Als mensen thuis moeten blijven omdat bijvoorbeeld de kinderen in quarantaine zitten, dan wordt het lastig.”

Omroep Brabant