Scooterrijder vlucht bij aanhouding na drugs- en wapenvondst

Foto: Politie

Op de Kalmthoutlaan in zaterdagavond een 20-jarige Tilburger aangehouden. De scooterrijder bleek bij een controle hennep en een mes bij zich te hebben. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd snel weer gepakt. Op het bureau bleek ook nog eens dat hij onder invloed van drugs was.

Een agent zag rond negen uur ’s avonds een man op een scooter rondrijden en wilde hem controleren. De 20-jarige Tilburger gaf aan geen legitimatie en geen rijbewijs te hebben. Alleen bij het tevoorschijn halen van zijn portemonnee rook de agent een hennepgeur bij de verdachte. Hij bleek een paar zakjes met wiet bij zich te hebben.

Op de vlucht
Vervolgens is de verdachte gefouilleerd en bleek hij ook nog een mes bij zich te hebben. De Tilburger is daarna aangehouden, maar die had daar geen zin in en ging er vandoor. Ook al spuit de politieagent nog met pepperspray om de man tegen te houden.

Tijdens zijn vluchtpoging gooide de verdachte een aantal zakjes met drugs weg. Hij is na een korte achtervolging alsnog opgepakt en meegenomen naar het bureau.

Onder invloed
De eerste indicatieve test op het bureau wees uit dat de man ook onder invloed van drugs was. Hij is daarna vastgezet in een politiecel.

Collin Beijk